Jump to content
Mai avem încă foarte puțin și finalizăm noul nostru site, proiectele vor apărea atunci. Deci, stați pe aproape!
 

 

Mulțumim,
Echipa All or Nothing - Subs! 

 

Sign in to follow this  

Contributors to this blog

Evenimente și întâmplări din industria anime de care probabil nu știai

Bianca

619 views

Industria anime are multe de oferit și este în continuare o sursă de inspirație pentru cei mai mulți dintre noi. Însă, cele mai amuzante și interesante lucruri se întâmplă în spatele cortinei, în procesul de creație sau chiar pe parcursul episoadelor. Iată câteva evenimente interesante care nu sunt atât de cunoscute:

60% din animația mondială este anime
Lumea anime este destul de mare, dar cât de mare? Conform unui studiu făcut în anul 2004 de către Japan External Trade Organisation, filmele și seriile anime constituie aproximativ 60% din animația mondială. Astfel, nu ne surprinde să aflăm că industria în sine e atât de mare încât există în jur de 130 școli de dublaj în Japonia în acest moment.

Personajele din „Code Geas” sunt înnebunite după pizza pentru că seria a fost sponsorizată de Pizza Hut
Dacă te-ai întrebat de ce sunt personajele din serie înnebunite după pizza, ei bine, seria a fost sponsorizată de Pizza Hut Japonia. Logo-ul companiei a fost scos din varianta dublată în engleză din motive juridice, însă Cheese-kun, mascota japoneză de la Pizza Hut, este încă prezentă în serie.

Titanii din „Attack on Titan” au fost inspirați de bețivi
Cum s-a gândit Hajime Isayama să creeze ființe atât de înfricoșătoare precum Titanii din seria „Attack on Titan”? Într-o apariție TV, Isayama a dezvăluit că inspirația sa, manifestată în cei mai înspăimântători monștri ai tuturor timpurilor, a venit în urma unei întâlniri cu un client beat într-o sală de internet. Faptul că nu a putut comunica deloc cu acesta, l-a inspirat pe Isayama să creeze o serie despre cea mai bună și, în același timp, cea mai înfricoșătoare ființă de pe planetă, omul.

Seria „Death Note” i-a inspirat pe copiii chinezi să își noteze numele profesorilor în diverse caiete
Când vine vorba de cenzură, China nu e deloc timidă din acest punct de vedere. Guvernul chinez a cenzurat serii întregi precum „High School of the Dead”, „Attack on Titan” și „Psycho-Pass”, fără urmă de ezitare. Anime-ul „Death Note” fost interzis nu din cauza violenței, ci din cauză că elevii au început să își creeze propriile „caiete ale morții” în care își notau numele profesorilor pe care îi urau cel mai mult.

Creatorii seriilor „Sailor Moon” și „Yu Yu Hakusho” sunt căsătoriți
S-ar putea spune că, de obicei, căsătoriile dintre oamenii faimoși nu durează foarte mult, însă nu este adevărat în cazul acestor creatori. Naoko Takeuchi, creatoarea seriei „Sailor Moon” și Yoshihiro Togashi, creatorul seriilor „Yu Yu Hakusho” și „Hunter x Hunter” s-au căsătorit pe data de 6 Ianuarie, 1999. Printre invitații la nuntă s-au aflat nu doar artiști manga, ci și actorii care au interpretat personajele seriilor anterior menționate.

Cea mai longevivă serie anime este „Sazae-San”
Dacă ne gândim la serii animate longevive americane, am putea să menționam aici de „SpongeBob SquarePants” sau „The Simpsons”. Însă, nimic nu se compară cu seria „Sazae-san” care are peste 2.500 de episoade. Acest anime a apărut prima dată în anul 1969, iar în 2013 când seria încă exista, a doborât recordul în Guiness Book ca fiind cea mai longevivă serie animată de televiziune.

Sean Schemmel a leșinat în timpul înregistrărilor pentru „Dragon Ball GT”
Sean Schemmel, actorul de dublaj, a leșinat în timp ce înregistra nivelul 4 de transformare al lui Goku din Dragon Ball GT.

Filmele „Matrix” au fost inspirate din anime-ul „Ghost in the Shell”.
Seria anime „Ghost in the Shell” le-a inspirat pe surorile Wachowski să creeze seria „Matrix”. Atunci când și-au prezentat ideea producătorului Joel Silver, surorile i-au pus un DVD, în care era prezentată povestea din „Ghost in the Shell”, iar răspunsul producătorului a fost unul pozitiv: „Chiar merită să facem ceva real din asta”.


Surse utilizate: www.myanimelist.com, www.buzzfeed.com, www.uselessdaily.com

 • Like 4


5 Comments


Recommended Comments

Sincere felicitări şi pentru al doilea articol reuşit!

Chiar nu-mi vine să cred că la baza anime-ului Shingeki no Kyojin stă un oarecare bețiv... dar, în ciuda acestui fapt, a reuşit să dezvolte povestea într-un mod chiar interesant, conferindu-i un fir natativ complex, plin de suspans.

În schimb, ce m-a mai surprins este franciza Matrix. Nu cred că s-ar fi gândit cineva că-şi are originea în anime-ul Ghost in the Shell.

Share this comment


Link to comment

Nu mă așteptam ca un procentaj așa mare să fie deținut de anime-uri. Iar titanii i-am asociat de la început cu niște bețivi 😂.

Felicitări pentru articol!

Share this comment


Link to comment

Haha. Sincer și eu am avut niște gânduri asemănătoare copiilor. Dar am realizat că nu există caiet destul de gros. Bun articol, chiar nu știam de Matrix.

Share this comment


Link to comment

Stiam de majoritatea, mai putin de Sazae-San. Wow, Beautiful varianta anime! Multumesc pentru articol!

Share this comment


Link to comment

Delicios, a fost chiar interesant acest articol. Câteva informații necunoscute, acuma agăugate la colecție :).

Aștept următorul articol cu cât mai multe !.  

Share this comment


Link to comment
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • widget.png?style=banner2

 • Ultimele episoade/ capitole apărute

 • Status

  Nume proiect

  T V E K C
  Banana Fish - 03 50%
  Banana Fish - 04
  Banana Fish - 05  
  Banana Fish - 06
  Koe no Katachi
  The Wind Rises 85%            
  Bakemono no Ko
  Sirius the Jaeger - 01  
   
             

  T - Traducere; V - Verificare; E - Editare;
  K - Karaoke; C - Encodare.

Projects

About us

Scopul nostru este să realizăm totul la o calitate foarte bună, nimic mai mult. Noi nu câştigăm nimic din fansubbing, vă rugăm să reţineţi acest lucru. Să nu uităm faptul că fansubbing-ul este un privilegiu, nu un drept.

×